Italština - omáčky k těstovinám (salso) Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch dne 25. říjen 2016. V kategorii Italština amatriciana - nakrájená slanina s rajčatovým protlakem arrabbiata - pálivý protlak s chilli papričkami bolognese - masová omáčka burro - máslová omáčka carbonaro - smetana, šunka a šlehané vejce funghi - omáčka s houbami panna - omáčka se šlehačkou pormigiano - omáčka s parmezánem peperoncino - olivový olej, česnek a čerstvé chilli papričky pesto - omáčka s mletou bazalkou, česnekem a piniovými oříšky pomodoro - rajčatový protlak puttanesca - rajčata, ančovičky, olivový olej a oregano rogu - masová směs salvia - omáčka se šalvějí vongole - omáčka s mlži salvia- omáčka se šalvějí vongole - omáčka s mlži