Italština
Italština - polévky, těstoviny, hlavní jídlo (první chod /il primo/)
Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch dne 25. říjen 2016 . V kategorii Italština
brado - čistý vývar
cannelloni - zapékané plněné těstovinové závitky
farfalle - těstoviny ve tvaru mašliček
fettuccine - široké těstovinové nudle
gnocchi - noky z bramborového těsta lasagne - zapékané těstoviny s bešamelem a sýrem
maccheroni -makarony (duté těstoviny)
minestrina -čistý vývar s těstovinami
minestrone - hustá zeleninová polévka
pasta a/ fomo -těstoviny zapečené s mletým
masem, vejci, rajčaty a sýrem
pasta e fagioli -těstoviny s fazolemi
pustina in brado - polévkový vývar s těstovinami
penne - menší rýhované duté těstoviny
rovioli - plněné těstovinové taštičky
rigatoni - vět!í rýhované duté těstoviny
risotto - rizoto
spaghetti - špagety
spaghettini -tenké špagety
stracciatel/a -vývar s vejcem
tagliatelle - těstovinové nudle
tortellini - těstoviny plněné masem, sýrem nebo houbami
vermicelli -tenké špagety