Zajímavosti o Itálii a Italech:

Italové zaměstnavatelé neradi proplácí přesčasy. Pokud budete v Itálii pracovat, domluvte si přesné podmínky předem.

Další tip se ukáže za: 8 sekund
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_2
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_1
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_4
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_3
previous arrow
next arrow

Zajímavosti - Itálie, Italové

Jak si neudělat ostudu v Itálii

V Itálii se nikdy pozvání na oběd či večeři domů neodmítá - považuje se to totiž za velmi neslušné. Jsme-li pozvaní do italské rodiny, je vhodné paní domu přinést květiny nebo malý dárek.Ovšem vyvarujte se růží (ty jsou jen pro zamilované) a chryzantém (pouze na hřbitov!) a nikdy nedávejte kapesníčky jako dárek - ty představují slzy a zármutek. Hostitelka-hospodyňka sedí a stoluje spolu se svými hosty, neodbíhá od stolu a (nedej Bože!) nezůstává v pozadí kuchyně, neodklízí neustále talíře ze stolu, nemyje a neutírá nádobí, tak jak se někdy stává u nás.

Oběd či večeře je v Itálii společenská záležitost. Jí se pomalu a nepospíchá se, stolovníci si vzájemně povídají a popíjejí víno. Je třeba mít na paměti, že v Itálii se vaří pro potěšení a s láskou! A láska se do gastronomie často i prolíná. Víte například, že se v mnoha italských pokrmech skrývá trocha erotiky? Třeba malé těstovinové taštičky zvané tortellini mají být tak pečlivě a roztomile zabalené, aby nám připomínaly Venušin pupík, podle kterého jsou modelovány. Mozzarella di bufala musí být velká a pevná jako ňadra lepé ženy. První etapa restování rýže na pravé italské risotto se nazývá tentazione aneb pokušení - v této fázi přípravy pokrmu se musíme s rýží doslova mazlit, aby nás její zrnka při tak vzrušujícím aktu mohla odměnit slastnými vzdechy...

Tagy: Itálie, jak si neudělat ostudu, brutta figura, špatný dojem, zlý dojem, oběd, společné stolování, společný oběd, společná večeře, pozvání na oběd