Zajímavosti o Itálii a Italech:

scarpettaItalové mají moc rádi chleba. Používají chleba i na vytření omáčky po špagetách - scarpetta.

Další tip se ukáže za: 8 sekund
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_2
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_1
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_4
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_3
previous arrow
next arrow

Itálie - zvyky v oblasti jídla a pití

Průběh obědu a večeře v Itálii - jednotlivé chody jídel a jejich složení

Jídlo (oběd je italsky pranzo, večeře cena) obvykle začíná předkrmem (antipasto), který se podává většinou jenom v ristorante, a můžete si vybrat ze studených plátků masa, mořských plodů a různých studených zeleninových jídel. Talíř různých předkrmů vybraných ze samoobslužného bufetu vás přijde na 5-10 eur, předkrm vybraný z jídelního lístku stojí o něco méně.

První chod (il primo) se skládá z polévky, rizota nebo těstovin. Poté následuje druhý chod (il secondo), masové nebo rybí jídlo, obvykle podávané bez přílohy. Při výběru ryby
si všimněte, zda se podává v celku nebo na váhu: pro jednu osobu obvykle postačí 250 gramů. Ve většině restaurací vám však k nasyceni zcela postačí pouze první chod,
porce těstovin.