Zajímavosti o Itálii a Italech:

Italové rádi odpočívají a užívají si sladké nicnedělání, pro které mají i název - DOLCE FARE NIENTE

Další tip se ukáže za: 8 sekund
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_2
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_1
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_4
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_3
previous arrow
next arrow

Italština

Italština - sladkosti (dolci), ovoce (frutta), sýry (fomraggi), ořechy (noci)

Stránka uvádí názvy některých potravin v Italštině. 

  • ananas - ananas
  • anguriafcocomero - meloun
  • arancie - pomeranče
  • banane - banány
  • ciliegie - třešně
  • fichi - fíky
  • fichi ď india - opuncie
  • fontina - severoitalský sýr, často používaný při vaření
  • fragole - jahody
  • gelato - zmrzlina
  • gorgonzola -sýr podobný nivě
  • limone - citron
  • macedonia - míchaný ovocný salát
  • mandorle - mandle
  • mele - jablka
  • melone - meloun (žlutý)
  • mozzarelfa - měkký sýr
  • parmigiano - parmezánský sýr
  • pecorino - tvrdý ovčí sýr
  • pere- hrušky
  • pesche - broskve
  • pignoli - piniové oříšky
  • pistacchio - pistácie
  • provolafprovolone- měkký kulatý sýr, někdy bývá
  • uzený
  • ricotta - tvaroh
  • torta - dort, moučník
  • uva - hrozny