V Itálii se neřeší kdo kolik projedl a vypil v restauraci. Každý dá nějaké peníze doprostřed stolu a nestarají se moc o výslednou částku. Málokdy číšník řeší jednotlivé hosty.
Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch dne . V kategorii Italština
Calzone - přehnutá pizza, plněná většinou sýrem, šunkou a rajčaty
Capricciosa - s různými surovinami, často s malými artyčoky, šunkou a kapary
Cardinale - se šunkou a olivami
Funghi - s houbami
Frutti di more - s mořskými plody, nejčastěji s mušlemi, krevetami a kalamáry
Margherita - se sýrem a rajčaty
Marinara - s rač a ty a česnekem
Napoli, Napoletana - s rajčaty, sýrem, ančovičkami, olivovým olejem a oreganem
Quattro formaggi -se .čtyřmi druhy sýrů", obvykle s mozzarellou, fontinou, gruyere a gorgonzolou
Quattro stagionni - pizza "čtyři roční období": náplň je rozdělena do čtyř částí, většinou obsahuje šunku, papriku, cibuli, houby, artyčoky, olivy atd.