Zajímavosti o Itálii a Italech:

V restauraci se dává víno na litry, nikoliv na skleničky. (un litro - litr, mezzo litro - půl litru, un quarto di vino ...)

Další tip se ukáže za: 8 sekund
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_2
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_1
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_4
Vse_o_Italii_horni_banner_1360x337_3
previous arrow
next arrow

Italština

Italština - jídelní lístek a výrazy v něm

affumicato - uzený
alfa brace - opečený na rožni
arrosto - pečené maso
ben cotto -dobře propečený
bolfitojlesso -vařený
brasato -vařený ve víně
congelato - mražený
cotto - vařený, pečený
crudo - syrový
al dente - tuhý, nepřevařený
ai ferri / alla griglia - grilovaný na roštu
al fomo - pečený v troubě
fritto - pečený na tuku
grattugiato - strouhaný
alfa milanese -smažený v trojobalu
pizzaiola -vařený s rajčatovým protlakem
ripieno - plněný
al sangue -zprudka opečený, krvavý
alfo spiedo - pečený na rožni
stracotto -vařený, dušený
surgelato - hluboce zmrazený
in umido -dušený ve vlastní šťávě