Italština
Italština - omáčky k těstovinám (salso)
Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch dne 25. říjen 2016 . V kategorii Italština
amatriciana - nakrájená slanina s rajčatovým protlakem
arrabbiata - pálivý protlak s chilli papričkami
bolognese - masová omáčka
burro - máslová omáčka
carbonaro - smetana, šunka a šlehané vejce
funghi - omáčka s houbami
panna - omáčka se šlehačkou
pormigiano - omáčka s parmezánem
peperoncino - olivový olej, česnek a čerstvé chilli papričky
pesto - omáčka s mletou bazalkou, česnekem a piniovými oříšky
pomodoro - rajčatový protlak
puttanesca - rajčata, ančovičky, olivový olej a oregano
rogu - masová směs
salvia - omáčka se šalvějí
vongole - omáčka s mlži
salvia- omáčka se šalvějí
vongole - omáčka s mlži